Ik ben Ingrid en begeleid je leidinggevenden graag een jaar lang op hun trip naar persoonlijke en functionele groei.

HR zit me in het bloed. Het welbevinden van mensen, teamspirit, de aandacht van leidinggevenden voor hun team, de talenten op de werkvloer… het zijn zaken die me nauw aan het hart liggen! Werken voor en met mensen is dan ook mijn passie! Ik ben een bruggenbouwer tussen mensen en het bedrijf. Ik vind het zalig om mensen te zien groeien en shinen in hun volle potentieel.

MIJN LOOPBAAN

Dialoog en positieve energie

Als kind was juf worden mijn droom. Later wilde ik vooral lesgeven aan adolescenten. Met hen kan je immers in discussie gaan, hen kan je verantwoordelijkheid leren nemen. Vandaag zijn dialoog en bewust leiderschap nog steeds belangrijke waarden in mijn leven. Waarden die ik ook erg apprecieer bij anderen. Om die reden ben ik High Impact Coach geworden. Ik wil het beste uit anderen halen, échte, bewuste leiders zien groeien en in hun volle potentieel zetten.

Tijdens mijn loopbaan had ik het geluk verschillende leidinggevenden aan het werk te zien. Zo kon ik van iedereen het beste meepakken en… achterwege laten wat duidelijk níet werkte. Toen ik zelf een leidinggevende functie kreeg, heb ik me eerst ondergedompeld in gespecialiseerde vakliteratuur en volgde ik vele cursussen en voordrachten om zo goed mogelijk de lead te nemen op mijn afdeling.

De twee Grote Voorbeelden in mijn leven?

  • Barack Obama! Verantwoordelijkheid nemen, opkomen voor de zwakkeren, richting geven aan je leven …Het zat en zit hem in het bloed, zo blijkt ook uit zijn biografie. Los van welke politieke strekking ook is het zijn charisma dat mij zo aantrekt. Ik heb enorm veel respect voor de weg die hij heeft afgelegd. Van onderaan de ladder tot (eerste zwarte) President of the USA …
  • En mijn vader… Als specialist mechanieker/draaier legde hij zich vakkundig toe op zijn werk. Ik was erg trots op zijn toewijding en realisaties. Toch voelde hij zich niet volledig gewaardeerd door zijn directie. Het frustreerde hem dagelijks. Hij leed ook onder de machtsspelletjes die boven hem werden gespeeld. Ik leed met hem mee en ben nog steeds allergisch voor onrechtvaardigheid.

Geen wonder dus dat ik koos voor een opleiding tot personeelswerker en mijn carrière begon op HR. Werken voor en met mensen, medewerkers verbinden aan hun bedrijf en omgekeerd, de leiding sensibiliseren om echt te luisteren naar wat er op de werkvloer wordt gezegd… daar ligt inderdaad mijn passie! Vandaag nog steeds.

Als High Impact Coach versterk ik leidinggevenden in hun rol, zodat ze hun hoofd én hart gebruiken. Hoe? Via authenticiteit, door zich kwetsbaar op te stellen en mens van vlees en bloed te zijn. Het zijn dé centrale waarden om als leider het verschil te maken. Naar elkaar luisteren is daarbij van fundamenteel belang, evenals zoeken naar compromissen en zorgen voor verbinding, óók bij sterk uiteenlopende meningen!

Eén van mijn levensmotto’s (en mijn centrale advies tijdens leiderschapscoaching): “Zorg dat je energie goed zit, dan volgt al de rest. Als jíj positieve energie uitstraalt, creëer je ook een positieve sfeer.” Echte, bewuste leiders kiezen voor deze aanpak. Ze gaan voor het collectieve doel, zijn zelfkritisch en steeds bereid tot bijsturen. Zo creëren ze constante groei. Deze “leiders van de toekomt” zorgen ervoor dat er aandacht en begrip is voor elkaar en dat er op elk niveau eenzelfde strategie en missie wordt gedragen. Door hun werkplek nog fijner te maken, bouwen ze mee aan een betere wereld.

Of ik dan een idealist ben? Tuurlijk! Ik geloof immers in mensen. Ik geloof in hun kunnen, in hun handelen én in hun “zijn”. Deze benadering heeft impact en levert écht resultaat.

Mijn missie?

Naast plezier en voldoening, geeft mijn werk me ook een enorme boost. Precies dát heerlijke gevoel wil ik graag delen. Ik vind het prachtig om getalenteerde mensen nóg meer te zien shinen, hun ogen te laten schitteren en ze in hun kracht te zetten. Gewoon door hen zichzelf te laten zijn op het werk en hun waarden te verbinden aan die van hun bedrijf en job. Ik wil hun potentieel zien openbarsten en hun klankbord zijn terwijl ze groeien in hun functie.

Mijn waarden & sterktes

Verbinding creëren
tussen de bedrijfsverwachtingen en de talenten en wensen van je mensen.

Jou laten groeien
vanuit je potentieel en je diepste zelf.

Samenwerken naar resultaat
zonder blabla, alleen feiten!

Vertrouwen geven
door goed te luisteren (én dankzij mijn stevige dosis empathie).

Meedenken
en actief met mijn coachees op zoek gaan naar antwoorden en oplossingen

Klankbord spelen
en alle ideeën, vragen en twijfels van mijn coachees bespreken vanuit mijn expertise.

Authentiek feedback geven (én ontvangen)
eerlijk, spontaan, open en oprecht, in de twee richtingen!

Positief zijn én blijven
want ik geloof oprecht in de kracht van mensen en in hun goede bedoelingen, zelfs als dat al eens fout uitdraait…

Mijn ziel geven
om effectief impact te hebben. Daarom verbind ik me 200% met mijn coachees!