Wat heeft Werkplezier te maken met een goed gerecht?
De feestdagen zijn nog maar net achter de rug of ik denk alweer aan eten… maar dit keer niet zomaar aan een gerecht. Nee, dit keer aan gerecht dat Werkplezier creëert.
Hoe ga je te werk ?
Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je moet weten hoeveel je van elk ingrediënt nodig hebt, welke ingrediënten je graag lust en welke combinaties je kan maken met de verschillende ingrediënten samen. Wanneer dit duidelijk wordt, kan je aan de slag.
Klaar in 5 stappen:
Stap 1: Ik lijst de ingrediënten op die ik nodig heb. Ik ga op zoek naar datgene wat mij verlekkert. Ik zoek die ingrediënten op die een glimlach op mijn gezicht toveren en zet deze op een rij.
- Maak een lijst met zaken die je graag doet, waar je energie van krijgt, waar je ogen van gaan blinken…
Stap 2: Ik zoek zorgvuldig die ingrediënten uit en onderwerp ze aan een sterke analyse. Ik check of dit werkelijk de juiste ingrediënten zijn. Ik proef, ik probeer uit, ik vraag eventueel advies aan een vriendin, .…
- Bel, mail of neem contact op met Lisarn. Ik zal je in deze fase professioneel ondersteunen. Als erkend KernTalentenanalist/trainer en ervaren TalentCoach ben ik een Meester Kok. Ik help je snel en adequaat inzicht te geven en maak voor jou een KernTalentenanalyse op maat.
Stap 3: Vervolgens mix ik al deze ingrediënten tot één geheel. Ik voeg van het ene ingrediënt wat meer toe dan van het andere. Ik moet immers de smaak verkrijgen die mijn voorkeur geniet. Dit is een belangrijke fase in het kookproces. Want de ene smaak kan de andere versterken of teniet doen. Ik zoek dus het juiste evenwicht.
- Krijg zicht op jouw blauwdruk van KernTalenten. Want immers elke Talent heeft een invloed op het andere. Bijvoorbeeld: als je té empathisch bent kan dit ervoor zorgen dat je jezelf verliest. Doch wanneer je oa. over voldoende rationele KernTalenten beschikt kunnen die ervoor zorgen dat je hier een mooie balans in ervaart. Ga dus op zoek naar je valkuilen en je uitdagingen.
Stap 4: Ik maak verschillende gerechten maar telkens op een andere manier. Wanneer ik al mijn ingrediënten bij elkaar heb, zoek ik uit welke mogelijke gerechten ik hiermee kan maken die ervoor zorgen dat ik dagelijks geniet van elke hap die ik neem.
- Je krijgt nu zicht op je sterke en kleine Kerntalenten. Nu kan je met volle goesting op zoek naar die opdrachten, jobs, studies, hobby’s die jouw ogen doen blinken. Je ervaart opnieuw energie, je zit meestal in FLOW momenten. Werken is geen balast meer maar je ervaart een balans.
Stap 5: Mijn lievelingsgerechten breng ik dan ook zo veel mogelijk naar buiten zodat ikzelf en ook anderen er mee van kunnen genieten. Wanneer jij werkplezier uitstraalt, deel je dat automatisch met anderen. Jouw energie boost zet op deze manier ook aan anderen aan tot enthousiasme, drive en actie. Het is mooi om te zien hoe alles in elkaar past!
Op deze manier wordt ook jij een meester kok, een chef de cuisine, een master cook met oneindig veel sterren. Sterren die vooral je ogen doen blinken als jij met jouw ingrediënten aan de slag gaat en wanneer jij je gerecht op tafel zet.
SMAKELIJK!
Ook zin in een eigen gerecht?
Bel me op 0476.24.79.69 of mail me en ik stuur je hiervoor de nodige recepten toe. Geef jezelf een Kerntalentenanalyse Rapport cadeau en beleef voortaan alleen maar Werkplezier, Flow en balans in je leven.