Als High Impact Coach zet ik sterke leiders extra in hun kracht
door ze te verbinden met hun ware zelf én met de bedrijfsstrategie.
Hoofd en hart komen op één lijn te staan, wat de échte, bewuste leider typeert.


Een échte, bewuste leider ben je (meestal) niet van nature.

Het is niet omdat iemand een leidinggevende functie heeft, dat hij of zij ook een échte, bewuste leider is. Dat zie ik zowel in mijn professionele als in mijn persoonlijke leven. Zelf ben ik destijds doorgegroeid naar een leidinggevende functie omdat ik ambitie had en wilde groeien. Was ik daarom toen al een bewuste leider? Nee. Dat is pas later gekomen. De eerste stap naar leiderschap heb ik vooral rationeel gezet. Het was een logisch gevolg van mijn harde inzet en persoonlijke groei. Ik wilde ook medezeggenschap hebben. En geloof me, ik heb gestruggeld, foute dingen gezegd en verkeerde keuzes gemaakt. Weliswaar altijd vanuit een goede intentie en nooit om mensen te kwetsen. Maar wel telkens vanuit mijn hoofd, rekening houdend met de visie, de cijfers en de strategie van het bedrijf. Uiteraard kan een leider daar niet omheen bij het nemen van beslissingen. Maar leiderschap houdt nog zoveel meer in, ontdekte ik later.

Als échte, bewuste leider maak je het verschil.

Wil je écht impact hebben op en met jouw team, dan luister je best ook naar je hart of je gevoel. Helaas ervaar ik bij veel managers de nodige scepsis hieromtrent (wegens ‘te soft’ of ‘niet definieerbaar’). De échte, bewuste leiders van vandaag maken op die manier echter net het verschil. Zij hanteren ratio én intuïtie om mensen mee te krijgen, het bedrijf op de kaart te zetten en samenwerking te stimuleren. In tegenstelling tot een leidinggevende die enkel vanuit het hoofd werkt en aanstuurt, zal een échte, bewuste, future-proof leider betrokkenheid creëren, diversiteit omarmen, dicht bij zijn of haar doel en visie blijven, aan zelfreflectie doen en openstaan voor feedback.

Het High Impact Programma wérkt!

De inzichten hierboven zijn uiteraard niet nieuw. Veel leiderschapsprogramma’s zijn erop gebaseerd. De economische omstandigheden van vandaag dwingen je als leidinggevende echter meer dan ooit om deze mix NU om te zetten in de praktijk. Medewerkers willen écht gehoord worden en samenwerking is absoluut noodzakelijk om de vele crisissen die ons momenteel overspoelen te overwinnen. Hoog tijd dus om met hoofd én hart aan de slag te gaan! Met het High Impact Programma leer je vanuit beide invalshoeken te werken en deze transformatie ook effectief in te bedden in je werk. Met je hoofd en hart op één lijn krijgt je integriteit als leider een enorme boost en verbeteren de bedrijfsresultaten aantoonbaar.

Meer weten?

Benieuwd wat het High Impact Programma voor jou kan betekenen? Vraag dan hieronder je gratis & vrijblijvend inspiratiegesprek aan.

Ja, ik wil graag een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek!

Kennismakingsgesprek (bedrijven)
HR of leidinggevende
HR of leidinggevende

WAAR STA IK VOOR …

Ik zet leidinggevenden in hun kracht door ze te verbinden met hun ware zelf én met de bedrijfsstrategie.
Verbinden van hoofd en hart.