Mijn antwoord was heel simpel. Omdat dit mijn kompas is voor het werkjaar.

Het geeft me richting rond de dingen waarop ik werk, het geeft me helderheid rond waarom ik bepaalde zaken doe en niet doe, het ondersteunt mij in het aannemen van opdrachten, het herinnert mij aan de “why” van mijn job en nog zoveel meer. Het strategisch energetisch plan onderbouwt mijn werkjaar. Dat geeft me rust en actie tegelijk. Want nu weet ik beter waarom ik bepaalde opdrachten aanneem en waarom niet. De rode draad hierbij is werkplezier beleven, de zaken eenvoudig houden en mijn energie hoog houden.

Ik neem dit plan ook op in het High Impact Program voor de leidinggevende die ik begeleid, want ik deel heel graag mijn expertise met mijn coachees. We werken een gans jaar/of half jaar lang met elkaar, daarbij ga je uitdagingen aan, stap je regelmatig  uit je comfortzone, krijg je vele nieuwe inzichten, je gaat vallen en terug opstaan,  enz. Essentieel daarbij is dat je tijdens dat proces jezelf niet kwijt geraakt en je energie hoog houdt.  Wil jij in je kracht blijven staan als leidinggevende dan heb je zo nu en dan nood aan deze richting aangever.

Want zeg nu zelf, wat komt er niet alle dagen op je af aan informatie!  Meetings die je moet bijhouden, medewerkers die je bevragen, je eigen doelstellingen vooropstellen, afwezigheden coveren, koers houden met je afdeling en noem maar op. Daarbij is het handig dat je dan af en toe momenten in bouwt waarop je stilstaat en incheckt bij jezelf.

Je neemt je strategisch energetisch plan erbij en je bekijkt wat er voor jou belangrijk is in je job en wat je dit jaar zeker wil vooropstellen. Zo blijf je de koers varen die je van in het begin hebt ingesteld. 

Wil jij hier meer over weten, wil je ook graag aan de slag met zo een plan, spreek me erover aan en we kijken samen hoe we dit kunnen integreren in jouw werking. Boek HIER een inspiratiesessie.

Kijk je graag direct naar het High Impact Program? Ben je een werknemer? Klik dan HIER. Ben je een werkgever? Klik dan HIER.

WAAR STA IK VOOR …

Ik zet leidinggevenden in hun kracht door ze te verbinden met hun ware zelf én met de bedrijfsstrategie.
Verbinden van hoofd en hart.