High” omdat ik me richt naar die leiders die bewust voor deze stap kiezen en in een High Impact Positie staan binnen het bedrijf.

Impact” omdat je als leider impact hebt op de bedrijfscultuur en bedrijfsstrategie. Daarnaast geeft het programma impact op jou als mens en op al je levensgebieden.

Program” omdat dit een jaarprogramma is en tijd vraagt om je te transformeren naar een échte bewuste leider

Vroeger werkte ik als coach via een kort traject van 5 sessies van telkens 2u. Dit werd systematisch verlengd tot soms wel 5 keer toe. Op die manier kom je ook gemakkelijk aan een begeleiding van een jaar.

Met het HIP is het van in het begin duidelijk dat je je engageert voor 12 maanden. Het belang en de discipline is veel groter via het HIP dan via de korte sessies die telkens verlengd werden. Het geeft ook veel meer zekerheid van in het begin voor de coachee. Hij stap in een jaartraject waarvan hij weet dat het een reis wordt die intens, praktisch, diepgaand en beklijvend is.

Het High Impact Program is jaartraject waarbij je een transformatie doormaakt als leidinggevende.

Je staat veel sterker in je positie, je weet hoofd én hart te combineren in je leiderschapsstijl, je hebt veel meer impact op anderen, je blijft dichtbij jezelf waardoor je leiderschap veel authentieker wordt, je straalt zelfzekerheid uit, je hebt veel meer veerkracht doordat je zelfzorg ook veel meer aandacht krijgt, je houdt veel gemakkelijker alle ballen in de lucht zonder in te boeten aan vrije tijd. Met andere woorden, je bent een sterkere leider geworden en als mens ben je ook gegroeid!

Er wordt in het HIP ook veel meer samen gewerkt met de leidinggevende van de coachee. Dit is heel uniek in “Coach-land”. Ik vind het uiterst belangrijk dat de leidinggevende van de coachee veel meer betrokken wordtbij het proces zodat bij het overnemen van de coaching het heel duidelijk is waar de coachee staat. Dit vormt geen inbreuk aan de deontologie die ik als coach bewaak. De leidinggevende van de coachee is dus veel meer betrokken bij het gebeuren dan wanneer je via een kort traject werkt. Dat maakt dat er een veel sterkere voortgangsbewaking is. In eerste instantie door de coachee zelf naar zijn traject, ook via de leidinggevende en uiteraard van mijzelf als coach.

Je ontvangt ook een werkboek bij aanvang waarin je je eigen evolutie heel zichtbaar maakt. Dit zorgt voor meer gedragenheid en de inzichten worden veel meer geborgen.

Niets is zo leuk om vooruitgang te zien bij jezelf.

Je groei wordt visueel zichtbaar.

Wil je hier graag vrijblijvend een gesprek rond voeren? Vul hieronder het formulier in.

Ja, ik wil graag een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek!

Kennismakingsgesprek (bedrijven)
HR of leidinggevende
HR of leidinggevende

WAAR STA IK VOOR …

Ik zet leidinggevenden in hun kracht door ze te verbinden met hun ware zelf én met de bedrijfsstrategie.
Verbinden van hoofd en hart.