Ik hoor het keer op keer:

“Ingrid, jij bent iemand die moeilijke pijnpunten durft benoemen en toch met veel respect voor het individu. Dat is me nog niet veel voorgekomen. Ik wil je daar voor bedanken.

Ik geef toe, dat is sterk punt van mij. Vind ik dat leuk om te doen? Nee, niet altijd, maar het is wel noodzakelijk vanuit mijn rol als expertcoach. Gelukkig zijn al mijn coachees mensen die openstaan voor constructieve feedback. Zij durven uit hun comfortzone te stappen omdat ze weten dat er anders geen groei mogelijk is. Het feit dat mijn coachees deze stap aandurven, dat geeft hen zoveel respect van mij naar hen en ook van het bedrijf naar hen.

Ik werk vanuit mijn authenticiteit, vanuit mijn écht zijn. Die kwetsbaarheid naar voor schuiven is voor velen een uitdaging die ik dagelijks aanga. Is dat gemakkelijk, nee! Want ook bij mij zit daar ook een EGO stem die roept en me wil tegenhouden. Toch zal mijn diepe inner-being, mijn gevoel, het vaak overnemen. Ik merk dat meer en meer leidinggevenden dit waarderen en daar ook in willen groeien. Want zij die ook in die échtheid durven staan, zijn zij die échte verbinding durven aangaan.

Ben ik een controlefreak? Ja! Ben ik een chaoot? Ja! Pas ik me constant aan om elke individu te begrijpen? Hell Yes! En toch zit er een structuur in het proces dat ik aanga met mijn coachees. Een proces van voortgang, een proces van toekomstgericht kijken en een proces van gericht doelen halen. Positief blijven denken en niet opgeven. Coaching is niet soft en zomaar wat aanmodderen. Coachen is het beste uit de mensen halen! Mijn gedrevenheid en enthousiasme wakkert bij velen het vlammetje aan en houdt de vlam ook brandend tijdens de reis die we samen aangaan.

Ik beken! Ik heb een fantastische job en vooral ongelooflijk sterke, boeiende en ambitieuze coachees! Bedankt aan iedereen die het aandurft de weg in in te slaan samen met mij!

Je leest al hun getuigenissen hier op de website.

WAAR STA IK VOOR …

Ik zet leidinggevenden in hun kracht door ze te verbinden met hun ware zelf én met de bedrijfsstrategie.
Verbinden van hoofd en hart.