Niets is zo fijn om coachees na maanden terug te horen

Hoe leuk is het om coachees terug te horen die 5j geleden samen met mij de reis van zijn carrière maakte. Ik vind het altijd fijn te weten hoe hun weg is verlopen na onze coaching sessies. Want tenslotte loop je toch min een half jaar of langer samen zij aan zij, bespreek je heel vertrouwelijke zaken, voel je je verbonden met hen, ben je compagnon de route.

Werner belde me gisteren na 5j terug op. Wat een leuke verrassing! Hij sprak erover dat onze reis samen hem ontzettend veel had bij geleerd en hem nog dagelijks terug katapulteerde naar onze sessies. Hij wilde me op de hoogte houden van zijn parcours. Al heel snel waren we terug op dreef en deelde hij zijn ervaringen, zijn vallen en opstaan. Bedankt Werner voor dat vertrouwen!

Papa zijn, echtgenoot met volle aandacht, jonge leidinggevende, allemaal rollen die je combineert.

Toen Werner net in zijn leidinggevende functie stond wam hij bij mij aankloppen omdat hij graag ruggensteun had in die periode. Werner was een jonge kerel van 31j, papa van twee jonge kindjes, midden in een verbouwing thuis, met een partner die ook full time in de zorg werkte. Een jong gezin midden in de ratrace van het leven. Ik herkende veel van Werner in mezelf destijds. Hij was wild enthousiast, ambitieus en hongerde steeds naar meer info, meer zelfontwikkeling, meer groei binnen zijn functie. Dat zijn voor mij de coachees waarmee ik heel graag op weg ga. Zij willen écht werken aan zichzelf. En dat het werken is, dat kan ik je verzekeren. Zeker als je naast je job ook nog een belangrijke rol te spelen hebt op het thuisfront. Het werkt stopt nooit! Hou dan maar al die ballen in de lucht!

Als leidinggevende word je constant getriggerd

Werner wilde destijds sterker in zijn schoenen staan want hij had nog nooit een team begeleid. En daar stond hij dan als jonge gast. Hij voelde dat er sterke profielen in zijn team zaten die hem aan het testen waren in zijn nieuwe rol als leidinggevende. Hij wilde zich bewijzen tegenover nieuwe collega’s manager. En tegelijkertijd wilde hij ook nog een toffe vriend blijven van zijn vroegere collega’s toen hij nog geen leidinggevende was. Dit was een pittige periode uit zijn leven. Ik herinner me nog heel goed onze sessies met onderwerpen zoals zijn nieuwe rol, de nieuwe pet die hij op had, zijn ego dat dikwijls opspeelde. Hij gaf aan dat het niet gemakkelijk was om zichzelf te blijven bij al die uitdagingen. Dat nieuw evenwicht vinden, die wankele koord waarover hij moest wandelen, de nieuwe wereld die voor hem openging op meetings, nieuwe platformen binnen de organisatie waar hij zich moest positioneren, presentaties doen voor directieleden die hem het vuur aan de voeten legden…Meermaals wilde hij de handdoek in de ring gooien en telkens na de gesprekken stond hij terug gedreven, gemotiveerd en open voor verandering.

Levenslange inzichten gekregen die nu worden doorgegeven

Die dag, 5j later, bedankte Werner mij voor de levenslessen en de inzichten die hij destijds kreeg en nog steeds gebruikt als handleiding. Hij geeft ze nu op zijn beurt door aan zijn teamleden. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik dat hoorde. Want op die momenten besef ik dat mijn rol en de impact ervan veel groter is dan enkel op de coachee zelf. Hij geeft zijn inzichten nu ook mee aan zijn kinderen, zijn collega’s, zijn medewerkers. Hij is een échte coach geworden in zijn leidinggevende positie. Hij weet nu veel beter zich te positioneren in moeilijke gesprekken, grenzen te stellen naar anderen. Hij weet zijn agenda te beheren en kan zelfs nog tijd vinden om met zijn kinderen op weekend te gaan zonder zichzelf te verliezen. En daar doe ik het voor. Mijn ervaringen delen met diegene die er ook klaar voor zijn en open voor staan.

Anderen doen groeien, mensen zien shinen in hun nieuwe rol, na 5j nog steeds de sprankel zien in hun ogen. Zalig, en dankbaar dat ik dat mag doen als High Impact Coach.

Zou jij ook graag een baken hebben op die wilde zee waar je nu aan het spartelen bent, wil jij graag een klankbord waarmee je kan sparren over zaken die je niet altijd met iedereen kan delen? Heb je nood aan tips en advies rond het evenwicht bewaren tussen werk en privé en hoe je als leidinggevende al die ballen in de lucht houdt? Ik deel je heel graag mijn ervaringen en leerscholen.

Jij kan net als Werner ook een krachtige leider worden die zijn mensen inspireert, motiveert, aanstuurt en coacht. En tegelijk ben je vader van je kinderen en geef je hen ook jouw levenslessen door. Hoe mooi kan het leven zijn!

Boek alvast een inspiratiesessie en we bekijken samen wat het voor jou kan betekenen om in het High Impact Program te stappen.

Ja, ik wil graag een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek!

Kennismakingsgesprek (bedrijven)
HR of leidinggevende
HR of leidinggevende

WAAR STA IK VOOR …

Ik zet leidinggevenden in hun kracht door ze te verbinden met hun ware zelf én met de bedrijfsstrategie.
Verbinden van hoofd en hart.