“Voor wie is het HIP opgemaakt”, vroeg een klant mij deze week. Ik ben heel eerlijk geweest en aangegeven dat dit niet voor iedere leidinggevende is weg gelegd.  Ik ben heel selectief in het uitnodigen van leiders die in dit programma willen stappen. Vandaar het gratis inspiratiegesprek waarbij we elkaar leren kennen en ook de inhoud bespreken van het programma. Ik vind het heel noodzakelijk dat er bewust wordt voor gekozen, evenals je bewust kiest voor de rol van leider binnen het bedrijf. Als ik aanvoel dat er andere mogelijkheden voor jou klaar liggen, zal ik dat ook eerlijk zeggen. Want ik hou van transparantie en openheid.

Het is niet omdat je in een leidinggevende functie staat, dat je hiervoor écht, bewust gekozen hebt of er écht, bewust klaar voor bent. In vele bedrijven is het een standaard dat je doorgroeit na een sterke inzet en op een bepaald moment bereik je dan een zeker level waardoor je automatisch bij het management hoort. Ben je daarom een bewuste leider? Ik vraag het me soms af.

Echte, bewuste leiders zijn…

Voor mij zijn échte, bewuste leiders diegene die met een weldoordachte missie in het leven staan, een sterke visie hebben op leiderschap en waarbij zowel hoofd als hart wordt aangesproken.

Ik zie nog al te vaak leiders die enkel met hun hoofd aan de slag zijn. Beslissingen nemen vanuit hun hoofd, werken met cijfers maar ze niet kunnen doen leven, problemen aanpakken vanuit de ratio enz. Wanneer ik dan vraag hoe het voelt om deze beslissingen te nemen dan weten zij dat niet. Wanneer ik vraag naar de teamwerking, de onderlinge sfeer en hoe mensen zich opstellen ten aanzien van elkaar dan moeten ze eerst nadenken en geven dan een heel rationeel antwoord zoals “er is een duidelijke taakverdeling en iedereen kent zijn rol” of “de teamwerking verloopt vlot, iedereen kent zijn plaats”.

Hiermee wil ik niet zeggen dat werken vanuit ratio niet ok is. Integendeel als leider heb je dat ook nodig. En tegelijkertijd moedig ik iedere leidinggevende aan om ook zijn intuïtie naar voor te schuiven en dat te durven volgen. Want het is de mix tussen beide die ervoor zorgt dat je als leidinggevende in je volle potentieel kan staan.

Wie stapt in het High Impact Programma?

Niet iedere leider durft naar zijn intuïtie gaan, niet iedere leider durft zich kwetsbaar op te stellen, niet iedere leider staat open voor leiderschap vanuit het hart. Het goede nieuws is dat het kan aangeleerd worden.

Het is zelfs noodzakelijk dat je het aanleert wil je in de toekomst sterk leiderschap naar voor schuiven. Onze maatschappij is constant in evolutie waardoor het in de toekomst meer en meer belangrijker wordt dat hoofd én hart op één lijn staan.

In het High Impact Program staan we stil bij wie jij nu bent als leider en wie je wil worden, we gaan elke sessie jouw energiepeil bespreken en kijken hoe dat invloed heeft op jouw leiderschapsstijl, we werken eerst aan jouw innerlijk leiderschap omdat dit de basis is van jouw andere posities als leider. Als de basis sterk genoeg is kan je aan de slag met leiderschap naar anderen toe. Want een schip bestuur je niet alleen, daar heb je een hele bemanning voor nodig. Dat besef alleen al is een voorwaarde om in een écht, bewust leiderschap te stappen.

Ben jij een échte, bewuste leider? Wanneer volg jij je intuïtie, wanneer je hoofd? Wie ben jij nu als leider en wie wil je worden?

Ik hoor het graag!

WAAR STA IK VOOR …

Ik zet leidinggevenden in hun kracht door ze te verbinden met hun ware zelf én met de bedrijfsstrategie.
Verbinden van hoofd en hart.