Als leider ben je constant in beweging…

Nee, dan heb ik het niet over van vergadering naar vergadering lopen, wel over je positie innemen op verschillende manieren. Dit verloopt nl.in een vloeiende beweging als je in je volle potentieel staat, net zoals een danser in een flow moment komt als hij zich ten volle geeft.

De basis van de dans bestaat uit innerlijk leiderschap.

Je kan maar anderen op een juiste manier begeleiden als jij je innerlijk sterk genoeg voelt ontwikkeld. Je neemt dan de lead over jezelf, over je leven. Je kent je waarden en je leeft ze voor.

Je weet wat jouw levensdoel is, jouw missie en je brengt dit op een motiverende manier naar buiten. Het vraagt moed om dicht bij jezelf te blijven, het vraagt zelfliefde om genoeg vertrouwen te hebben en te weten dat dit jouw koers is die je wil varen.

Jouw innerlijk leiderschap vormt de basis van de dans.

In sommige situaties is het aangewezen om je leiderschap op de voorgrond aandacht te geven.

Vanuit deze positie breng je op een stimulerende manier jouw visie over aan je omgeving. Je stelt duidelijke doelen voor die gekoppeld zijn aan heldere afspraken. Je checkt constant bij de anderen in om te voelen en te weten of ze genoeg betrokken zijn bij de doelstellingen. Je weet complexe problemen te analyseren en tegelijkertijd ben je in coherentie met je hoofd én hart om te luisteren naar voorstellen. Je blijft oog hebben voor de impact van je beslissingen en je houdt voeling met wat er leeft in je team.

Als leider op de voorgrond ben je een doener en actie gedreven.

Je bent de leider die de koers bepaalt en ervoor zorgt dat jouw team mee kan dansen.

Anderzijds weet jij heel goed wanneer je op de achtergrond moet blijven. Je hoort me niet zeggen dat je moet verdwijnen want je blijft constant present zonder al te veel aanwezigheid. Hier spreken we dan over leiderschap op de achtergrond.

Je gaat vooral luisteren naar de anderen en aandacht houden. Je stelt vragen en laat de oplossing formuleren door je teamleden. Op deze manier ben jij heel actief bezig met de ontwikkeling van de anderen. Als leider op de achtergrond is jouw rol als coach heel sterk aanwezig en stel jij jouw support centraal. Dit is in tegenstelling met de leider op de voorgrond een dienende rol.

Wanneer je deze rollen in elkaar kan laten vloeien dan ben jij als leider op je best. Het vraagt een heel sterk aanvoelen wanneer je welke positie aanneemt.

Observeer jezelf bewust en ga stilstaan bij welke positie jij bij voorkeur aanneemt, welke je nog sterker kan ontwikkelen. Weet dat je eerst en vooral je innerlijk leiderschap de volle aandacht geeft want dit is jouw fundament als leider.

Veel succes!

Als High Impact Coach versterk ik ondernemers, leiders zodat zij zich nog beter kunnen positioneren vanuit hoofd-hartleiderschap. Daardoor kent het bedrijf én zijzelf een ongeziene groei op alle vlakken.

Ja, ik wil graag een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek!

Kennismakingsgesprek (bedrijven)
HR of leidinggevende
HR of leidinggevende

WAAR STA IK VOOR …

Ik zet leidinggevenden in hun kracht door ze te verbinden met hun ware zelf én met de bedrijfsstrategie.
Verbinden van hoofd en hart.