Team coaching

Wil jij je team nog meer op de kaart zetten binnen je organisatie? Is jullie teamwerking niet optimaal en wil je er terug stevig tegenaan met Werkplezier? Of loopt het allemaal goed maar wil je zicht krijgen op de kracht van je team, dan zal teamcoaching hier op zijn plaats zijn.

Hoe pakken we dat aan?

In een voortraject:

  • We bespreken samen het doel van de teamcoaching
  • We begeleiden je bij de voorbereidingen zoals de communicatie naar het team, opdrachten die worden meegegeven als opwarming, opvangen van weerstand …
  • Het is aangeraden om op voorhand kennis te maken met de teamleden zodat individuele vragen en noden gedetecteerd kunnen worden en zodat de eerste stap naar vertrouwen kan gezet worden.

Traject:

  • Elke teamdag is op maat uitgewerkt.
  • De teamdag zelf heeft bij voorkeur plaats op een externe locatie zodat we ongestoord te werk kunnen gaan.
  • Afhankelijk van het thema wordt de tijdsduur van de teamdag bepaald.
  • In elke teamcoaching werken we naar een Groepsontwikkelplan toe (GOP) waarmee het team aan de slag kan gaan. Dit proces wordt begeleid door de teamverantwoordelijke. Op deze manier zetten we resultaten neer.

Nazorg:

Elke teamcoaching kent een opvolging. Dit om resultaat te garanderen en het proces te bewaken.  Het is tevens een periode waarbij de teamverantwoordelijke steun kan vinden bij de teamcoach om het proces warm te houden en te begeleiden in de vooropgestelde richting.

Als teamcoach heb ik reeds verschillende teams begeleid met verschillende thematieken en in verschillende sectoren. Doordat ik snel tot een probleemanalyse kan komen en deze ook weet te vertalen naar het team, kunnen we snel tot de kern van de zaak overgaan. Een groepsdynamiek begeleiden vraagt een grote flexibiliteit en een sterk inlevingsvermogen. Dit zijn dan ook troeven die ik op die moment aanspreek. Mijn enthousiasme en gedrevenheid helpen het team te geloven in zichzelf en in betere resultaten.

Volledig aanbod

Meer informatie