Kerntalenten

KernTalenten laten daadwerkelijk jouw KERN zien, namelijk diegene die je in wezen bent. Ze geven dus niet aan of je een vaardigheid of competentie ook al echt verworven hebt.

We onderscheiden 3 soorten kerntalenten: 

Sterke KernTalenten zijn eigenschappen die echt bij je passen, die je gemakkelijk verder kan ontwikkelen en waar je ook graag iets mee doet. Heel belangrijk is dat je jouw sterke KernTalenten zo vaak en zo sterk mogelijk inzet, want dat voelt juist en goed aan, en daarvan krijg je energie – Werkplezier. Als je sterke kerntalenten niet inzet krijg je vaak een gevoel van iets te missen.

Halve KernTalenten Deze KernTalenten zijn best leuk om te gebruiken en vormen een goede aanvulling op de sterke KernTalenten, maar zijn “an sich” geen absolute “must” om je goed in je vel te voelen. Ze kunnen wel zorgen voor wat extra plezier of voldoening. Je zal ze echter niet missen als ze niet tot je taken of hobby’s behoren.

Kleine KernTalenten zijn diegene waarmee je beter niet teveel aan de slag gaat. Dat zou leiden naar vermoeidheid, uitputting. Hiervoor moet je teveel je best doen om ze in de wereld te zetten. Het zijn die eigenschappen die niet zo echt bij je passen en die je ook niet graag verder ontwikkelt.

Een KernTalent op zich is noch goed noch verkeerd, ze ZIJN gewoon. Het is afhankelijk van de situatie en/of de job of een KernTalent een voor- dan wel een nadeel is. 

Het doel van Kerntalentenontdekking?

Het geeft je zicht op jouw sterke en minder sterke kerntalenten. Het geeft een overzicht van jouw persoonlijkheid. Het is handig te weten hoe je in elkaar steekt en waarvan jij gemotiveerd  of gedemotiveerd geraakt. Dat geeft voor jezelf informatie waarom je bepaalde taken/projecten wel of niet graag bij je neemt. Het zegt iets over je manier van voorkeur rond communicatie, samenwerking, strategisch denken,… en nog veel meer. Het is pas als je jezelf goed begrijpt, dat je de ander ook beter gaat begrijpen. Het is een levenskompas dat je altijd bij je hebt als je belangrijke beslissingen moet nemen, wegen gaat inslaan, samenwerking zal aangaan…

Opleiding tot KernTalenten Analist

Vind je het belangrijk dat mensen bezig zijn met hun talenten? Leg je ook liever het accent op wat iemand goed kan en wat iemand graag doet in plaats van wat men mist? Word jij gemotiveerd om met mensen te werken en hen te begeleiden in hun weg naar datgene wat ze graag doen? Gaan jouw ogen blinken als je aan de slag kan met mensen die graag weten hoe ze in elkaar zitten?

Dan ben jij de uitgeroepen KernTalentenanalist in spe!

Volledig aanbod

Meer informatie